home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is de makkelijkste manier om je aan te melden?

Gebruik de knop inloggen op het homepage. Aanmelden is helemaal gratis en biedt je de mogelijkheid om een eigen adresboek aan te maken. Met het adresboek kan je makkelijker je wenskaarten op ieder gewenst moment laten versturen.

Kan ik als bedrijf ook gebruik maken van jullie diensten?

Absoluut, veel bedrijven ontdekken het gemak van onze service. Na aanmelden en registreren (hiervoor kan onder naam, de naam van het bedrijf worden vermeld) kan daarna direct van onze diensten gebruik worden gemaakt, dit is niet alleen makkelijk maar ook bijzonder origineel.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij ons betalen met behulp van iDeal, Mastercard, Visa en MisterCash.

Hoe veilig is mijn betaling?

Jouw betaling is volkomen veilig. Andere kunnen onmogelijk toegang krijgen tot jouw gegevens.

Krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?

Na je bestelling krijg je op het scherm een bevestiging en je krijgt per e-mail een bevestiging. In deze mail vind je ook je ordernummer. Gebruik dit ordernummer tijdens correspondentie met ons.

Hoe lang duurt het voordat de wenskaart wordt bezorgd?

Een kaart of pakketje wat op een werkdag voor 18.00 uur wordt besteld, wordt nog dezelfde dag verzonden, (tenzij een latere verzenddatum wordt gekozen). De kaart wordt dan de volgende (werk)dag bezorgd. Kaarten die tussen vrijdag 18.00 uur en maandag 18.00 uur worden gemaakt, worden op maandag verzonden en dus op dinsdag bezorgd. Fotokaarten.com gaat uit van de service van PostNL waarbij er geen garantie wordt gegeven.

Hoe worden de fotokaarten verzonden?

Fotokaarten.com laat de kaarten door de postbode (PostNL) bezorgen. Bezorging op tijd is dus afhankelijk van de postbode, net als wanneer je zelf een kaartje naar de brievenbus brengt. PostNL bezorgt volgens eigen opgave meer dan 94% van de brievenbuspost op de volgende (werk)dag.

Kan ik mijn kaarten ook naar het buitenland sturen?

Ja, dat kan! Wanneer je een kaart via fotokaarten.com hebt gemaakt kan je bij kiezen van het ontvangstadres uit alle landen van de wereld kiezen. De porto kosten voor de verzending zijn dan wel iets hoger.

Heb ik speciale software nodig?

Je hebt geen speciale software nodig om een echte wenskaart te maken.

Uit welke formaten kan ik kiezen?

Je kunt bij ons kiezen uit vierkante fotokaarten met een afmeting van 13x13 of 15x15 cm. Onze langwerpige fotokaarten zijn te koop in het formaat 10x15, 11x17 of 14x21 cm

Hoe kan ik van lettertype veranderen?

Om van lettertype te veranderen kan je op de lettertype balk klikken. Doordat je hierop klikt komen alle lettertype's tevoorschijn via een roll-down.

Kan ik vooraf een proefdruk bestellen?

Dat is zeker mogelijk. Je kunt 1 echte proefdruk bestellen op het papiersoort en formaat van jouw keuze. In het bestelproces kom je vanzelf de optie voor een proefdruk tegen.

Als ik fotokaarten bestel, krijg ik er dan enveloppen bij?

Onze kaarten worden niet standaard geleverd met enveloppen. In het bestelproces heb je de keuze om witte enveloppen toe te voegen aan je bestelling. De enveloppen kosten €0,15 per stuk. Je kunt je enveloppen eventueel vooraf bestellen.

Ik wil een kaart graag nog een keer bestellen. Kan dat?

Ja dat kan! Als je inlogt (via Inloggen recht bovenaan) en naar je bestelhistorie gaat, dan kun je op het blauwe winkelwagentje klikken. Je doorloopt het bestelprogramma van voren af aan. Je kan de kaart dan ook in een groter aantal nabestellen.

Ik wil tekst of afbeeldingen tegen de rand plaatsen.

Omdat een kaart na het drukken op de juiste maat wordt gesneden, kan het voorkomen dat zaken als tekst en afbeeldingen die bij het ontwerpen van je kaart tegen de rand zijn geplaatst (deels) wegvallen. Wij raden daarom aan om een redelijke marge aan te houden. Dat hoeft niet meer dan een paar millimeter op het scherm te zijn. Wil je de foto uitgevuld op je kaart? Klik dan dan na het uploaden van e foto op de optie 'uitvullen' in onze ontwerptool.

Waarom kan ik mijn foto niet uploaden?

Het feit dat je geen foto kunt uploaden kan aan verschillende dingen liggen. Controleer eerst of jouw foto een JPEG-bestand is. Dit kun je zien door naar de bestandsnaam te kijken. Staat er achter jouw bestand .jpg of .jpeg dan is deze correct. Bekijk het formaat van het bestand. Deze mag niet groter zijn dan 2 MB. Bekijk de resolutie van het bestand. Zorg dat jouw foto niet een te hoge resolutie bevat, waarbij de resolutie het liefst niet boven de 2800 x 1300 uitkomt. Om jouw foto te verkleinen kun je het volgende handige programma VSO Image Resizer gratis downloaden. Lukt het dan nog niet, stuur ons dan jouw foto en wij zullen deze voor je verkleinen. Voor het versturen is het ook mogelijk gebruik te maken van www.yousendit.com waarmee je gratis grotere bestanden naar een e-mailadres (info@fotokaarten.com) kunt mailen.

Wat zijn de voorwaarden voor het uploaden van een foto?

De foto moet in ieder geval een jpg, gif of png plaatje zijn. De adviesgrootte is 2 mb, waarbij de pixelafmetingen het liefst niet boven de 2800 x 1300 uitkomen. Als het uploaden niet lukt is je foto waarschijnlijk te groot. Je kan eenvoudig eerst je foto verkleinen door dit VSO Image Resizer simpele programmaatje te downloaden.


Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: